返回列表 回復 發帖

整容可否改運?或其會改變原來的運程?

各位師兄,可有此事?
應該可以改運,有些明星整了容,工作接踵而來,更受人追捧!
靚人係有著數D,第一眼印象都加分啦!
八字會否同時反映轉變
戒言戒張
應該可以改變
小弟始終認為,命運可以改變,算命師與醫師屬相等同職業
千百年前,不可以醫治的疾病,如今可以得到醫治,妙手回春。
也許千百年後,在眾多有志算命師的共同努力下,世人歷經磨難的命運,經過指點,可以順風順水。
我覺得係可以.
我看過早期成龍的電影,那時他是龍虎武師,他那時眼睛是單眼皮的,但現在眼睛是雙眼皮的,我肯定他曾做過割雙眼皮的整容手術!

你們看!他整容後,多紅!名利雙收!

所以我相信整容後,會影響運情,不過是否一定好,那還要再拿多些例証才可知了。
在紫微斗數裏,有一組星系坐落在疾厄宮或相貌宮(父母宮),是會知道此命有沒有做整容手術的。

有機會大家研究下。
邊度整容好?? 照我所知很多人去韓國.澳門人多去廣州. 但很多做到似鬼一樣. 說實話有自信的人是不整容的
一花一世界
9# QuidProQuo

不過我覺得成龍好有自信喎!

整容邊度好?看你要大執定小執了?

師姐,
小弟純粹識少少扮代表,有講錯唔好見怪,
個人認為如果話改運的話,人緣方面應該會有幫助的,重點就係一定唔可以破相,破相就一定到流年運有阻滯,但係如果話改變運程我相信幫助唔大,好簡單一個例子,如果比你改到李嘉誠個樣咁,但係你冇佢o既智慧,唔通你可以好似佢行得咁大o既運咩,首先個人都一定要努力先會有機會成功,如果自己唔去努力想用整容去改運就太唔實際喇,就算一個面相非常好o既人,如果佢眼神唔夠做事容易放棄,都一樣扣晒分,行到個運時都係叫順順利利咁就過o左去,行個運都唔會大得去邊,所以如果要改運,不如先改變性格仲實際,但係改變性格係一個非常大o既工程,凡事要成功必先要付出代價,世上冇不勞而獲o既事。
歡迎發表自己的意見!又怎會見怪呢?

我突發奇想,如真有人,下這麼大決心,將自己整容,變成李首富這樣,真的不知會發生什麼變化呢?
歡迎發表自己的意見!又怎會見怪呢?

我突發奇想,如真有人,下這麼大決心,將自己整容,變成李首富這樣,真的不知會發生什麼變化呢?
wenwen 發表於 11-18-2010 22:44
其實就算你能改變面貌做李首富又如何, 你冇佢的智慧又有乜野用, 唔使太介意自己面相, 面相冇好壞之分, 同一類型o既部位, 係唔同眼神o既人面上就已經有唔同解釋, 要明白面相係要了解自己, 知道自己有乜缺點就應該儘量去改善自己, 例如知道自己眼神唔夠, 代表做事唔能夠堅持, 凡事都好容易放棄, 咁就要自己學習去堅持做事, 唔好咁容易放棄, 先從細少的事去堅持, 成功後再開始挑戰高一級的事, 改變到自己性格上的缺點, 自然運程亦隨之會改變, 唔好太介意自己面相, 生出黎係咁就係咁, 真的假不了, 假的真不了, 整容只可以o係觀感上好一點, 人緣運分面相信一定會加分, 但做人係要有內涵, 表面o既o野係唔長久, 就算再靚的靚女可以靚得幾耐, 內涵先可以跟你一世~~
識一個女仔,外型高佻,遠看都幾靚,但沒有拍拖,到現在都是單身,她的面相最大缺點是鼻樑歪向一邊,如果整少少改善一下,可能姻緣運不同了!
女命坐食主肥, 如減肥会不会不好
一花一世界
女命坐食主肥, 如減肥会不会不好
QuidProQuo 發表於 11-19-2010 12:57
純粹個人認為肥與瘦其實不是問題, 身體健康最為重要, 面相班時老師講過, 頸短的人不可以瘦, 頸長的人不可以肥, 最緊要入形入格, 肥人亦可以有一番事業
整容后:与地理环境有关,环境可以改变人的后天个体。