返回列表 回復 發帖

大家可唔可以都幫我睇下呀.

大家可唔可以都幫我用紫微斗數睇下呀, 我初學架~~~
唔該~~

1978年10月30日, 9:35AM 男.
唔該可唔可以幫我貼盤~~
貼住天盤先
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
戒言戒張

今年是否有感情和/或工作問題?
5-14和15-24運程相反,前運差而第二運極好?
自少父母長皆有助力?
2008運極佳?
2007感情精神困擾?
自少性格固執?
外表行為予人消極負面印象?
不只一個住處和/或住兩層複式房屋?
住所光猛?
兄弟不離1/3/7位?
當中有性格剛烈,喜獨行其事?
戒言戒張

祿存坐命好多時都主孤寒財主WOR,加埋天機,成日諗計仔賺錢。先旨聲明我唔地隨架,我都係向網頁致敬架乍
今年是否有感情和/或工作問題? 冇感情想有算唔算感情問題? 工作基本上冇問題.
5-14和15-24運程相反,前運差而第二運極好? 5-14 都唔係真係好差, 一般. 15-24 有好有唔好... 基本上讀倒書, 留學, 家庭有錢我用. 不過感情運係2002年之後就好差. 唔開心. 錢都有壓力. 不過都係2002之後.
自少父母長皆有助力? 母有助力, 父係12(實歲)歲之後開始有好大助力
2008運極佳? 都係.
2007感情精神困擾? 都係.
自少性格固執? 一時時. 通常唔係, 不過有d野惡超上黎都好惡.
外表行為予人消極負面印象? 以前極樂觀, 2002之後消極負面咗, 不過一般人都唔會覺得我消極負面
不只一個住處和/或住兩層複式房屋? 唔係.
住所光猛? 都算係.
兄弟不離1/3/7位? 父母都係再結婚, 有一個弟弟, 兩個妹.
當中有性格剛烈,喜獨行其事? 唔算.
5# 銘心12a

唔係好係...
4# 讀書樂

今年是否有感情和/或工作問題? 冇感情想有算唔算感情問題? 工作基本上冇問題.
5-14和15-24運程相反,前運差而第二運極好? 5-14 都唔係真係好差, 一般. 15-24 有好有唔好... 基本上讀倒書, 留學, 家庭有錢我用. 不過感情運係2002年之後就好差. 唔開心. 錢都有壓力. 不過都係2002之後.
自少父母長皆有助力? 母有助力, 父係12(實歲)歲之後開始有好大助力
2008運極佳? 都係.
2007感情精神困擾? 都係.
自少性格固執? 一時時. 通常唔係, 不過有d野惡超上黎都好惡.
外表行為予人消極負面印象? 以前極樂觀, 2002之後消極負面咗, 不過一般人都唔會覺得我消極負面
不只一個住處和/或住兩層複式房屋? 唔係.
住所光猛? 都算係.
兄弟不離1/3/7位? 父母都係再結婚, 有一個弟弟, 兩個妹.
當中有性格剛烈,喜獨行其事? 唔算.
師兄現時從事何種職業?
戒言戒張
師兄現時從事何種職業?
讀書樂 發表於 9-6-2009 09:37
佢同都係一樣係殺手黍

仲要係情場果隻 不過係10年前既事黍喇
師兄現時從事何種職業?
讀書樂 發表於 9-6-2009 09:37
軟件開發
佢同都係一樣係殺手黍

仲要係情場果隻 不過係10年前既事黍喇
銘心12a 發表於 9-6-2009 11:05
係八字睇, 我過完呢個大運D感情運就會OK番架啦. 哈哈
紫微斗數我取天盤,師兄要問什麼?
戒言戒張
我想問個夫妻宮係唔係唔係咁好? 共賨... 八字個大運個轉運時間唔同... 應該點睇. 我個財帛宮好似好差, 我又唔係有錢, 不過其實又唔係真係好差..... 對宮化權有咩意思? 基本個格局又點呢? 哈哈, 好似好多問題.

我想問個夫妻宮係唔係唔係咁好?
機梁主別離,25-34夫妻宮雙化忌,已結婚或有女友多數分手,輕者聚少離多或工作使然,例如配偶輪班等
共賨... 八字個大運個轉運時間唔同... 應該點睇?各自獨立批斷,有分歧待事實回應。
我個財帛宮好似好差, 我又唔係有錢, 不過其實又唔係真係好差..... 最重要沒有忌星,星性多應現場具體事物。
對宮化權有咩意思?指遷移宮?是否要經常面對態度強硬女性?
基本個格局又點呢?]幾好
戒言戒張
我想問個夫妻宮係唔係唔係咁好?
機梁主別離,25-34夫妻宮雙化忌,已結婚或有女友多數分手,輕者聚少離多或工作使然,例如配偶輪班等
共賨... 八字個大運個轉運時間唔同... 應該點睇?各自獨立批斷,有分歧待事實回應。
我 ...
讀書樂 發表於 9-9-2009 13:56
夫妻宮係太陽同天梁呀~~~ 唔係機梁

基本個格局又點呢?]幾好 <-- 點解既, 我又唔覺個格局幾好
夫妻宮係太陽同天梁呀~~~ 唔係機梁

基本個格局又點呢?]幾好
兆天 發表於 9-9-2009 15:16
係,打錯,都係別離,但有可能離而復返。
幾好即普通囉
戒言戒張
(1)  師兄命天機化忌入命官, 主不是兄弟輩, 父輩有缺陷, 或應自己眉較稀少。命官持陽梁昌禄, 有讀書運, 但因有忌星影響質量, 人是不太善表達, 不易服輸, 喜辦論。容易三分鍾熱度, 有天刑, 自我約束力夠,  晚發, 中年打後思想漸成熟, 是機月同梁型, 宜上班一族。

(2)  命官化忌入財官, 主看錢較緊, 會為賺錢而辛勞工作, 對事過份用心和執着。財官化祿入命, 賺錢是靠自己能力。

(3)  上一個大限 (15-24), 大限夫妻官廉貞化忌沖大命夫妻官, 所以由地支辰到戌位都有感情困擾, 即流年2000-2006年內。

(4)  流年08, 見貪先天祿又會火鈴, 及廉化祿入流夫照流官, 斷有財官兩旺之吉應。

(5)  今年09, 流命化祿入本命而是流年的官祿官, 但祿忌沖, 有動象, 轉工, 轉職, 彧應多出外公幹, 工作勞碌忙,  但又見流財又祿入流命, 財運是由本官引進, 吉象。

(6)  夫妻官, 陽梁主別離, 宜遲婚, 或婚前有多波折可免。但另一意思是不協調, 即無論思想,外型,興趣有差異, 一文一武, 一肥一瘦, 如此匹配, 就更恩愛, 會應少夫老妻,此應就不易離異。但見夫妻官化忌入遷移沖命, 表配偶使你很累。自化權在夫妻官, 主有互不相讓,喜管命造, 如引讓就冇事。

本人知識不夠, 只是儘能力參予, 有不對的地方請見諒及指導, 謝謝!
總結下

兄弟輩, 父輩有缺陷, 或應自己眉較稀少 <-- 不是
有讀書運, 但因有忌星影響質量 <--有讀書運, 質量都唔差.
不太善表達 <-- 情感上係, 知識上唔係
不易服輸, 喜辦論自我約束力夠 <--是
看錢較緊 <-- 不是, 個性很毫
賺錢是靠自己能力 <-- 一半半
感情困擾 流年2000-2006年 <-- 準~~~
08財官兩旺, 都係~
09一般, 唔差, 又唔係特別好.
別離<-- 都係
經常面對態度強硬女性 <-- 不是