返回列表 回復 發帖

五鬼運財

看過不同版本,有沒有朋可把所知寫出
另外,此帖http://forum.juxian.com.hk/viewt ... page%3D1&page=1三元地理講義中的有些差別,未知誰可釋疑!
戒言戒張
這不就是小弟的 post 嗎
但小弟給劉師睇過之後改晒 d setting,
目前已經無用, 而且當時個局行左唔係好耐,
work 唔 work 小弟自己都唔知

即是有無用到五鬼運財?
戒言戒張
有無睇過三元地理講義中的水龍配星排法與師兄的有些差別?
讀書樂 發表於 10-2-2009 15:19
願聞其詳
5# iamhocheung

寫錯了,已更正。
其實我睇過關鳳翔的五鬼運財,但寫得煩瑣,睇唔明,似與劉師的有差別。
戒言戒張
即是有無用到五鬼運財?
讀書樂 發表於 10-2-2009 15:19
有用 ............ 幾個星期 ........
5# iamhocheung

寫錯了,已更正。
其實我睇過關鳳翔的五鬼運財,但寫得煩瑣,睇唔明,似與劉師的有差別。
讀書樂 發表於 10-2-2009 15:26
關鳳翔的五鬼運財 ?
小弟未睇過, 可分享用作交流乎 ?
有用 ............ 幾個星期 ........
iamhocheung 發表於 10-2-2009 15:40
照計唔會咁功巧合有門窗有水,如何具體佈?
關鳳翔的五鬼運財讓我找找。
戒言戒張
照計唔會咁功巧合有門窗有水,如何具體佈?
關鳳翔的五鬼運財讓我找找。
讀書樂 發表於 10-2-2009 15:52
巧合有窗, 另加魚缸
樂兄, < 山水龍翻 qua 法 > 可參考劉師之催財法大公開 ( 風水天地 卷181 / page 12 )  合十 !
11# drlam

到時請師兄現場考察
戒言戒張
? your new house or office
BOTH
戒言戒張
五鬼運財是翻龍卦,配合龍山水向,陰宅用,陽宅好難有絛件可做到,空談矣。
我學的五鬼運財只可用3個月, 頭3個月可賺很多錢,若不走會倒洩.不可亂用.
我學的五鬼運財只可用3個月, 頭3個月可賺很多錢,若不走會倒洩.不可亂用.
daymond11a 發表於 10-3-2009 00:43
你意思係唔係要搬家呀?
鏡移影消轉,前影不隨留,心如鏡般明,便是當下時 ~
daymond11a 發表於 10-3-2009 00:43
排龍等方法,與劉師三元地理講義是否不同?
戒言戒張
巧合有窗, 另加魚缸
iamhocheung 發表於 10-2-2009 15:53
若巧合無窗,如何?
戒言戒張
五鬼運財是翻龍卦,配合龍山水向,陰宅用,陽宅好難有絛件可做到,空談矣。
apple888pear 發表於 10-2-2009 22:19
未知師兄所學五鬼運財如何推排佈局?
戒言戒張