返回列表 回復 發帖

神秘十字紋

知不知神秘十字紋代表什麼??
活在當下
人生難得少年窮
在 掌 心 , 感 情 紋 和 智 慧 線 之 間 , 如 有 十 字 形 之 紋 稱 為 神 秘 十 字 紋 , 表 示 喜 歡 研 究 哲 學 、 玄 學 , 宗 教 的 事 。
笑古笑今,笑東笑西笑南北,笑來笑去,笑自己原來無知無識;觀事觀物,觀天觀地觀日月,觀上觀下,觀他人總是有高有低。
2# lamkw

師兄果然博學多才
活在當下
人生難得少年窮
我就是有這個十字紋的人,但懶呀!都不熱心去研究命理!至於宗教,明明皈依了到現在十幾年都唸不出大悲咒!十字紋的應驗應該是因人而異吧,不能一概而論!
情深不壽,慧極必傷!
人算不如天算,因為人算算吓就會唔知點算!
Theo可否影隻手掌睇下十字紋係點
點影呀?下個月先喇,試影成功咗便 Post 上來,你估有無可能 scan 隻手掌上去?
情深不壽,慧極必傷!
點影呀?下個月先喇,試影成功咗便 Post 上來,你估有無可能 scan 隻手掌上去?
Theo 發表於 4-26-2010 22:25
肯定可以
戒言戒張
6# Theo

應該可以Scan手掌,試試吧
活在當下
人生難得少年窮
不用Scan手掌
用數碼相機拍下來
再把相片放在科林內即成
笑古笑今,笑東笑西笑南北,笑來笑去,笑自己原來無知無識;觀事觀物,觀天觀地觀日月,觀上觀下,觀他人總是有高有低。
我都想睇,
聽講有宗教和玄學緣的人手掌都有十字紋,我自己手掌就有很多十字紋,相信你們都是;不信?留心看看便知。
千江有水千江月,萬里無雲萬里天。
那個十字紋不是要在手掌正中才算嗎?
現在趕 deadline 踢晒腳,下星期再講!
情深不壽,慧極必傷!
我在 掌 心 , 感 情缐 和 智 慧 線 之 間有大的十字紋和在掌其它地方也有很多小的十字紋。
我那個十字紋是很細小的,它是由我的假斷掌所形成!雁鴻你快影了妳的手掌給我們看!
情深不壽,慧極必傷!
我的掌紋顏色並不深,相信影出來睇唔到,不如留待有緣才show俾大家睇喇。
日一里老師聚餐時, 曾讓大家望過佢嘅掌心+字紋, 都好正中又甚明顯架.
你地睇吓佢肯唔肯再show!

其實點至算係十字?
如果一條直紋又有幾條橫紋穿過, 算不算是十字?
在知識面前,我們就如小河畔之無名港灣對比大江海洋般渺小!
十年如夢東流去
一旦運通振翅飛
其實點至算係十字?
如果一條直紋又有幾條橫紋穿過, 算不算是十字?
湮浦人家 發表於 4-27-2010 16:36
如果有幾條橫紋穿過都算十字, 咁咪成手都係?
如果有幾條橫紋穿過都算十字, 咁咪成手都係?
sherab11a 發表於 4-27-2010 18:08
所以我覺得唔係囉。
可能我同玄學無緣。
在知識面前,我們就如小河畔之無名港灣對比大江海洋般渺小!
十年如夢東流去
一旦運通振翅飛
所以我覺得唔係囉。
可能我同玄學無緣。
湮浦人家 發表於 4-27-2010 19:50
師兄「才不露相」而已!