返回列表 回復 發帖

天同大限遷移宮化祿流年命宮化忌即係點!?

小弟八字係小三程度,紫微斗數係bb班.....

1975年5月30日辰時男

目前大限丙,天同化祿遷移宮會照命宮巨門,但明年壬辰年,流年命宮天同又化忌了,天同化祿又化忌咩意思呢?

仲有我踏入丙大限開始,老婆就係甘升職同加人工,係咪同大限妻宮天機化權有關?
請先看盤
大運夫妻宮見權又見祿,妻升職又加薪囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
太太武破相,有威權,天相有助力。師兄真好命
戒言戒張
甘壬辰年天同化祿又化忌即係點?
小弟八字係小三程度,紫微斗數係bb班.....

1975年5月30日辰時男

目前大限丙,天同化祿遷移宮會照命宮巨門,但明年壬辰年,流年命宮天同又化忌了,天同化祿又化忌咩意思呢?

仲有我踏入丙大限開始,老婆就係甘升職同加人工,係咪同大限妻宮天機化權有關?
銘心12a 發表於 6-16-2011 12:44
你個衰仔出年辰子申三合同時化祿入子宮財帛宮流年, 加上午宮大限財帛沖子宮,
而且命宮入辰, 2012 發過豬頭

但明年壬辰年,流年命宮天同又化忌了
2012 流年命宮入辰不是化忌

申宮天機化祿化權主升職及得財, 太陰夫婦宮主應於女性一邊
甘壬辰年天同化祿又化忌即係點?
銘心12a 發表於 6-16-2011 15:02
你係咪睇錯, 點解你會話佢化忌
你係咪睇錯, 點解你會話佢化忌
iamhocheung 發表於 6-16-2011 15:20
辰年看庚,庚陽武府同啊,唔係甘睇咩!?
辰年看庚,庚陽武府同啊,唔係甘睇咩!?
銘心12a 發表於 6-16-2011 15:29
2012 父母入已宮武曲就係化忌 ...  
對病宮入亥對射呀, 有無睇到呀肥野 ...
2012 父母入已宮武曲就係化忌 ...  
對病宮入亥對射呀, 有無睇到呀肥野 ...
iamhocheung 發表於 6-16-2011 15:40
錢銀野幾多就幾多啦,兩腳一伸咩都無,我剩係想一家人開開心心,自己能力多返DD,的起心肝做些有意義既事就好了,呢幾年行屍走肉....
錢銀野幾多就幾多啦,兩腳一伸咩都無,我剩係想一家人開開心心,自己能力多返DD,的起心肝做些有意義既事就好了,呢幾年行屍走肉....
銘心12a 發表於 6-16-2011 16:31
你既有意義未必同我地既有意義一樣架啵
你既有意義未必同我地既有意義一樣架啵
iamhocheung 發表於 6-16-2011 16:35
你結左婚就會明架喇,一個真正既MAN無得玩個人主義架喇~~
你結左婚就會明架喇,一個真正既MAN無得玩個人主義架喇~~
銘心12a 發表於 6-16-2011 17:09
當然啦你日元坐殺
明年壬辰年,壬干四化:

天梁化祿:紫微化權;天府化科;武曲化忌。

庚干四化,日武府同,才是天同化忌。

四化星,是隨流年的天干變的。
開張天岸馬 奇逸人中龍

你已入丙戌大限,丙干四化同機昌廉,大限福德宮,亦即會照原局之疾厄宮,太陰化忌原局,小心腎膀胱泌尿系統疾病,另天機主骨骼神經系統之疾,另大限疾厄宮會照廉貞化忌,有膿血之疾。

以小心身體為上,吃喝要以清淡為主。
開張天岸馬 奇逸人中龍
你已入丙戌大限,丙干四化同機昌廉,大限福德宮,亦即原局之疾厄宮......
丙戌大限福德宮是否應在原局的兄弟宮?
戒言戒張
睇埋2012流年。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
千江有水千江月,萬里無雲萬里天。
2012父母長輩處境不妙
戒言戒張
2012父母長輩處境不妙
讀書樂 發表於 6-17-2011 09:12
同意,
父母宮及病宮入已及亥化忌對射,
父母或自己的病都不妙,

但以辰午二宮化科化祿兩吉化夾入已宮,
算唔算"少少"有救, 定係兩粒不同的吉化夾入沒用 ?
你已入丙戌大限,丙干四化同機昌廉,大限福德宮,亦即原局之疾厄宮......
丙戌大限福德宮是否應在原局的兄弟宮?
讀書樂 發表於 6-17-2011 08:53
多謝師兄提示,漏了會照兩字,已寫番。
開張天岸馬 奇逸人中龍
多謝師兄提示,漏了會照兩字,已寫番。
wenwen 發表於 6-17-2011 12:59
WELL 我都係唔係好明,努力睇緊