返回列表 回復 發帖

朱鵲橋新書:《紫斗命盤逐個講》出左啦!

書名:紫斗命盤逐個講
作者:朱鵲橋
頁數:352
ISBN:978-962-436-615-0
書價:$100

本書是朱鵲橋老師的紫斗筆記,廿多年搜集命盤,夙夜整理歸納。全書凡一百四十四個命盤,逐盤論其形貌個性,以及十二宮優劣,再按生年十干評其一生成敗得失, 匯集斷事精華,條理清晰易讀。

郵購:
http://www.juxian.com.hk/bookDet ... 4366150&ISBNX=0
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
..................不可不看!
朱老師用八字法排大限嗎?
朱老師用八字法排大限嗎?
吳俊廷08C 發表於 7-6-2009 12:11
吳師兄,朱老師以八字十天干混用紫斗流年四化,睇到很多事情的。
得閒過兩招畀我呀!明容
得閒過兩招畀我呀!明容
吳俊廷08C 發表於 7-6-2009 14:23
吳師兄,我要你得閒過兩招畀我就真。
現在有得賣嗎
印制中,書展一定有
書展又多本書買.
各位師兄師姐,最新消息,朱老師最新的紫斗書,下個星期一、二出版,大家留意,係朱老師講的。
明容師兄,是否這本書用八字的大運套在紫微斗數內,當大運用???
明容師兄,是否這本書用八字的大運套在紫微斗數內,當大運用???
sandy 發表於 7-7-2009 22:38
Sandy師姐,早晨,這本書只係教紫微斗數,因為我叫過朱老師出共參的書,因為坊間無這種書,但朱老師說:「共參有時一年準,一年唔準,有時年年好準,要全憑解盤人的經驗去解的。」所以朱老師這本書,我覺得值得一睇。
Sandy師姐,早晨,這本書只係教紫微斗數,因為我叫過朱老師出共參的書,因為坊間無這種書,但朱老師說:「共參有時一年準,一年唔準,有時年年好準,要全憑解盤人的經驗去解的。」所以朱老師這本書,我覺得值得一 ...
明容 發表於 7-8-2009 01:59
早晨,明容師兄你好,什麼是共參???
朱老師八字為主,紫斗為次........若八字無乜頭緒..............去看紫斗........朱老師以看祿忌為主,科權唔多睇!
朱老師八字為主,紫斗為次........若八字無乜頭緒..............去看紫斗........朱老師以看祿忌為主,科權唔多睇!
eddyho01a 發表於 7-8-2009 11:38
師姐講得對,但八字有頭緒,將睇紫斗是否一樣,如果一樣,坐定都有七、八成,如果不一樣,就信八字,再決定唔到,睇多一年再決定。
各位師兄師姐,最新消息,朱老師最新的紫斗書,下個星期一、二出版,大家留意,係朱老師講的。
明容 發表於 7-7-2009 20:44
yeah!!!!!!!!!!!
Sandy師姐,早晨,這本書只係教紫微斗數,因為我叫過朱老師出共參的書,因為坊間無這種書,但朱老師說:「共參有時一年準,一年唔準,有時年年好準,要全憑解盤人的經驗去解的。」所以朱老師這本書,我覺得值得一 ...
明容 發表於 7-8-2009 01:59
明容師兄你好,什麼是一年準,一年不準,唔明呀???
明容師兄你好,什麼是一年準,一年不準,唔明呀???
sandy 發表於 7-9-2009 20:46
早晨,sandy師姐,意思係一年八字同斗數準,一年八字準,斗數唔準
Therefore,朱老師八字為主,紫斗為次.....................
mainly 要全憑解盤人的經驗去解的.
早晨,sandy師姐,意思係一年八字同斗數準,一年八字準,斗數唔準
明容 發表於 7-10-2009 03:09
共參流年嗎?咁是不是八字澩大運流準D??